In Denemarken ontworpen turbo-ontbramer type Turbo-Line.
Turbo-Line wordt geleverd met een motor van 1,5-7,5 kW.

Turbo-Line B-serie zijn leverbaar in formaten 

Turbo-Line 60B
Turbo-Line 100B
Turbo-Line 140B
Turbo-Line 250B

Turbo-Line machine

De kom heeft verticale rechte zijden en een apart bodemdeel dat draait met een instelbare snelheid (toerentallen per min. welke zijn ingesteld op: 135 omw / min. – gebruikelijk voor ontbramen)

Wanneer de machine draait, zal dit ervoor zorgen dat de chips in de kom in een heel schroefvorm (worm) worden geroteerd.

Overal waar het product in contact komt met de machine (kom en bodem) wordt de machine gecoat met een min. van 22 mm. gele PU (polyurethaan) coating. De mantel van kom kan worden omgekeerd (bovenkant wordt dan onderkant), hierdoor is de standtijd van de PU laag 2 x zo lang als bij andere ontbraammachines.

De werkkom kan met zijn inhoud van 140 l /  tot 60-70 l product per lading ontbramen, afhankelijk van de vorm van de afzonderlijke onderdelen.

Het ontbramen zelf wordt gestart via het handmatige touchscreen waar ook de tijd, snelheid en individueel kan worden ingesteld.

Het water / compound wordt toegevoegd via de handmatig verstelbare kogelkraan die wordt meegeleverd.

De afgewerkte producten worden afgevoerd – via het touchscreen – door de kom zelf te kantelen, zodat de afgewerkte producten uit de “Turbo-Line” machine worden afgevoerd.

Op het touchscreen (via de frequentieomvormer) kan ook de afvoersnelheid worden geregeld.