DATRON biedt aangepaste gereedschapswisselaar systemen voor de diverse machines. Afhankelijk van de spindeltype zijn deze verkrijgbaar voor een uitvoering voor rechtstreekse gereedschapspanning (direktwisseling) of HSK wisselkonus. Met de DATRON gereedschap lengte sensor, kan de gereedschapslengte automatisch worden gecompenseerd.

gereedschapwisselsystemen

 


Gereedschapwisselaar type TC-E

De automatische gereedschapswisselaar TC-E heeft plaats voor maximaal 15 gereedschappen met directe gereedschapspanning (direktwisseling) of maximaal 5  HSK-E 25 wisselkonussen per magazijn. Een klapdeksel beschermt de gereedschappen tegen spanen, stof en andere vervuilingen, verschijnt er automatisch tijdens een instrument te veranderen.
Een gereedschapslengte sensor (diameter 13 mm) voor de automatische lengtemeting van het gereedschap is geïntegreerd.

 


Gereedschapswisselaar Standard TC-S

Het open gereedschapswisselaar systeem TC-S is ontworpen voor directe wisseling. Het is uitgerust met 10 individuele stations. Een precieze mechanische sensor voor automatische gereedschap lengtemeting is geïntegreerd.

csm_cnc-milling-machines-accessories-tool-changer-tc-s-datron_b9691aa8b6


Gereedschapmeetsensor Z-nano

De precisie meetsensor maakt een snelle, nauwkeurige en automatische meting van de gereedschapslengte en gereedschapbreuk detectie mogelijk.
Het werkingsprincipe met lineaire geleiding is absoluut vrij van dwarskrachten zodat zelfs gevoelige en zeer kleine gereedschappen kunnen worden gemeten. De precisie gereedschap lengte sensor kan worden gebruikt voor de machine-systemen M8, M8Cube, M7, ML, MLCube, MV en M10.

csm_cnc-milling-machines-accessories-tool-probing-datron_6e49ac3345