DATRON biedt een scala aan sensoren, passend bij uw individuele nauwkeurigheidseisen.

De DATRON sensoren zijn meer dan geïntegreerdecsm_cnc-milling-machines-accessories-sensor-xyz-datron_02_3b84c20d77 “meetsystemen”, ze meten en compenseren hoogteverschillen in real time. DATRON sensor technologie vermindert de set-up tijden en de verbetert de bewerkingsresultaten van de DATRON CNC machines aanzienlijk.

DATRON XYZ Sensor

Ingenieus in iedere dimensie

De DATRON XYZ taster is een drie-dimensionale tastsensor. Deze taster reduceert de insteltijden van uw freesmachine. U verhoogt de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het referentiepunt op het werkstuk. Met de XYZ-sensoren, verhoogt u uw productie  en bespaart u kosten.

Functionaliteiten

Hoeken en randen

Met slechts één meting, kan de rand van het materiaal  of de werkstuk hoogte precies worden bepaald. Met slechts drie metingen, worden zowel de materiaal hoogte alsook de exacte positie van een rechthoekige werkstukrand verkregen.

Voordeel: De bepaling van referentiepunten op werkstukken kan met de sensor XYZ wezenlijk nauwkeuriger, en in fractie van de tijd, worden gedaan dan de conventionele methoden.

Middelpunten

De XYZ Sensor bepaalt automatisch het midden van ronde of rechthoekige kamers of onderdelen.

Voordeel: Nauwkeurige centreering op het werkstuk kan worden gedaan in een paar seconden,zonder lange insteltijd. Met de meting van twee referentie gaten, bijvoorbeeld op een niet uitgericht spansysteem, kan door het roteren van het coördinatensysteem het werkstuk worden gecompenseerd.

Materiaaloppervlakken

Het materiaaloppervlak wordt gemeten met een rastervormig meetveld. Het aldus ontstane hoogteprofiel wordt onmiddellijk gecorrigeerd tijdens het frees- of graveerprogramma.

Voordeel: zeer nauwkeurige bewerking ook bij oneffenheden en scheef opgespannen werkstukken.

Technische gegevens

DE XYZ sensor is een 3D sensor en bestaat uit een meetkop met meetelektronica, een zwenkmechanisme met nauwkeurig lager, en een bediening- en verwerkingsoftware. De sensor kan snel elk moment van de cyclus gebruikt worden om het nulpunt in te richten of voor het meten van een meetveld. Dit is mogelijk omdat de sensor gemonteerd is op de Z-as en slechts hoeft uit te zwenken om de startpositie van de meetcylcus te bereiken.

Door de menu gestuurde software, is de XYZ-sensor zeer eenvoudig te bedienen. Nadat de meting is uitgevoerd, worden de meetwaarden direkt intern verrekend zonder verlies van tijd. DATRON biedt XYZ Sensoren in twee nauwkeurigheidsklassen.

 


DATRON Precisie Sensor TP-R

De TP-R sensor, in tegenstelling tot de TP-D sensor wordt csm_cnc-milling-machines-accessories-precision-sensor-z-tp-r-datron_8f4d25ee4dgekenmerkt door zijn hogere meetnauwkeurigheid van +/- 0,01 mm. De proceszekerheid wordt verhoogd omdat de TP-R sensor met een magnetische koppeling aan de zwenkarm is verbonden, die loskomt bij te grote horizontale krachten. Hiermee wordt schade aan het meetsysteem voorkomen.

 


DATRON Precisie Sensor TP-D

De TP-D sensor is geschikt voor eenvoudige metingen, zoals bijv.

gravures, om een constante graveerdiepte te verkrijgen. De nauwkeurigheid van deze taster bedraagt ± 0,05 mm. De basisversie biedt voor beide systemen de automatische programmagestuurde Z-hoogte meting en het het meten van een meetveld. Met de software uitbreiding TP-3D wordt het CNC programma met enkele meetcycli voor kantaantasting en middelpunt meting uitgebreid.

Technische gegevenscsm_cnc-milling-machines-accessories-precision-sensor-z-tp-d-datron_87017a5fbc

  • Nauwkeurigheid:
    ± 0,05 mm (TP-D)
    ± 0,01 (TP-R)
  • Maximale hoogte verschil tussen twee meetpunten:
    ± 2 mm
  • Volledige software controle