CleanCut CC

Met het DATRON CleanCut System, kunnen spanen en stof zeer efficiënt worden verwijderd. Dankzij deze afzuigtechnologie welke speciaal ontwikkeld is voor plaat bewerking, is het bijna spanen vrij werken mogelijk . Tijdrovende handmatige reiniging (met bijv. stofzuiger) is niet meer nodig.
Door het contactloos afzuigen van de spanen, is het CleanCut afzuigsysteem tevens geschikt voor zeer gevoelige oppervlakken. Het automatisch in- en uitzwenken van de zuigkop bespaart ook tijd.
Gereedschaplengte meting en de 3D-meting met de 3D taster kan worden uitgevoerd zonder enige beperkingen. Indien de zuigtrechter niet wordt gebruikt, staat deze geparkeerd onder portaal, ook deze eenvoudig door het losdraaien van een paar bouten worden weggenomen. Met de optioneel verkrijgbare minimaal koelsmering sproeikop met 4 sproeiers, kan tijdens het afzuigen van de spanen gelijkertijd het gereedschap optimaal worden gekoeld. Deze combinatie van zuig- en minimaal koelsmering laat bijna geen residu achter.

eigenschappen:

  • Programma-gecontroleerd in- en uitzwenken
  • Afstand tot het oppervlak kan nauwkeurig worden ingesteld
  • Geen contact met het materiaal tijdens het afzuigen
  • Compatibel met gereedschap wisselstations  en lengte meetsensor
  • Automatische in- en uitzwenken bij de parkeerfunctie
  • Kan gebruikt worden voor spindels met HSK-E 25 wisselkonus
  • Minimaalkoelsmering is mogelijk
csm_cnc-milling-machines-accessories-cleancut-cc-datron_b875d00df2

Industriële stofzuiger RI 331 voor CleanCut

De RI 331 industriële stofzuiger is bijzonder geschikt voor het gebruik met het  DATRON CleanCut afzuigsysteem. Een voorafscheider met groot volume maakt  lange bewerkingstijden  mogelijk. De geluidsisolerende en spatwaterdichte behuizing is gemaakt van ge poedercoat staal. De stofzuiger is voorzien van een manometer voor de controle van de volumestroom.

csm_cnc-milling-machines-accessories-industrial-vacuum-cleaner-ri331-datron_7c304448c1

Voorafscheider

De voorafscheider heeft een opvang vat met een  volume van 160 liter en een kantelbaar onderstel die  door een heftruck of een kraan kan worden gekanteld. De voorafscheider kan worden verplaatst door twee draaibare- en vaste wielen.

csm_cnc-milling-machines-accessories-pre-separator-datron_09b70f57c2

DATRON afzuigsysteem SAS

Het DATRON afzuigsysteem SAS wordt gebruikt om de spanen en stof welke ontstaan bij het frezen van kunststof platen af te zuigen.
Een borstel die de frees omringt zorgt er voor dat het vacuüm binnen deze afzuigmond in takt blijft waardoor de spanen en het stof bijna volledig worden opgezogen.
SAS stofafzuiging is geschikt voor spindels met directe gereedschapwisseling.

csm_cnc-milling-machines-accessories-suction-system-sas-datron_026e111e3b

Spanentransporteur M10-NL

De robuuste en het duurzame ontwerp van de DATRON spanentransporteur, gemaakt van geanodiseerde aluminium profielen, maakt het mogelijk om droge en licht vochtige spanen uit de machine te transporteren. Daarbij kunnen de spanen 60 ° naar boven en rechtstreeks in een afvalbak worden getransporteerd .

 

csm_cnc-milling-machines-accessories-chip-conveyor-m10-nl-datron_6da5013787