DATRON opspanmodules

Kosteneffectieve productie door snel spannen

Met behulp van de DATRON moduulspantechniek vermindert de set-up tijden aanzienlijk.  De moduulplaten worden via konische bussen in de machinetafel gecentreerd en door middel van vacuüm vast gezogen. Het voordeel is een zeer snelle wisseling van spantechniek hoge reproduceerbaarheid van spanpositie, binnen enkele honderdsten van een millimeter. Uiteraard kunnen de moduulplaten ook met behulp van bouten op de centreerposities worden vastgeschroefd.

Contact Opnemen Offerte aanvragen

 

 


 

DATRON MS-P moduulspanplaten

Op moduulspanplaten kunnnen spaninrichtingen, zoals bijv. machineklem of de werkstukken bevestigd worden. De moduulplaten worden naar keuze met bouten of met vacuüm op het machinebed worden bevestigd.

csm_coverflip-cnc-milling-machines-accessories-module-clamping-plate-ms-p-datron_d6b5cc6479

DATRON MS-TN T-sleuf moduulspanplaten

De DATRON T-sleuf moduulspanplaat biedt plaats aan produktspecifieke spantechnieken of de combinatie van een korte slag spanelement en vaste klembek. De moduulplaten zijn bevestigd op de machinetafel met bouten of worden met vacuüm aangezogen. Indien meerdere T-sleuf moduulspanplaten naast elkaar worden aangebracht moeten de twee- en drie-rij-ige platen worden afwisselend omdat er anders een naad van 50 mm tussen de platen ontstaat.  Indien u uw machine met uitsparing in de machinetafel volledig wilt voorzien van T-sleufplaten, kiest u dan de spanplaten van het type DATRON MS-TNA.

csm_cnc-milling-machines-accessories-module-clamping-plate-ms-tn-datron_83036b5cd1

DATRON MS-TNA T-sleuf platen voor volledige tafel

Om te profiteren van de hoge flexibiliteit van de T-groef spansystemen ook op de freesmachines M8, M8XL, M85 en M10Pro,  kan de machine tafel worden uitgebreid met vier T-sleuf moduulspanplaten. De moduulplaten kunnen ook worden vastgezet met bouten of worden vastgezogen door middel van vacuüm.

csm_cnc-milling-machines-accessories-t-slot-table-upgrade-ms-tna-datron_0307e96ddc

DATRON KSE wig spanelement

De DATRON KSE wig spanelementen kunnen worden gebruikt voor zowel enkele als voor meervoudige opspanningen. Door spanbout en T-moer, kunnen ze flexibel worden ingezet op de DATRON T-sleufplaat. Dankzij het compacte ontwerp wordt het werkbereik optimaal  gebruikt.

csm_cnc-milling-machines-accessories-wedge-clamping-element-datron_96ee225678