KLEINE MACHINEBASIS: HOOG RENDEMENT

DATRON neo heeft een plaatsingsruimte nodig van slechts één vierkante meter en is daarom een extreem ruimte-besparings productie systeem. Met afmetingen van  80cm / 130cm / 190cm kan deze machine door een standaard deur worden binnen gebracht.

Met de DATRON neo, is het frezen ‘Appeltje-Eitje’. Freesstrategiën zoals kamer frezen, verzinken, draad frezen en het vervaardigen van 3D vormen kunnen snel worden uitgevoerd met deze 3-assige compacte freesmachine. Prototypes uit composiet materiaal, technische kunststoffen, metaal of hout kunnen snel en met constante kwaliteit worden gefreesd.

Ons service team levert support van wereldklasse formaat – van installatie en training tot en met onderhoud en technische ondersteuning … voor nu en de toekomst!

ONZE KLEINSTE MACHINE. UW GROOTSTE VOORDEEL.

DATRON neo is een compacte ‘easy-to-use’ 3-assige freesmachine die alles heeft : dynamiek, prestatie en kwaliteit –  en dat met een minimale plaatsingsoppervlakte.

DATRON neo is extreem ruimtebesparend. Met haar afmetingen 80cm/130cm/190cm , past deze door een standaard deur en heeft slechts 1 vierkante meter plaatsingsruimte nodig.

De machine weegt ca. 700 kg. De aluminium tafel op een machine frame gemaakt van polymeerbeton draagt bij aan een stabiel en nagenoeg trillingsvrij freesproces. Dit resulteert in werkstukken met homogene oppervlakken en precise freesdetails

KOELING & MICROJET

Ruimte besparen wordt bij de DATRON neo met hoofdletters geschreven. Essentiële componenten zoals het spindelkoelsysteem en het Microjet systeem, welke normaliter extra ruimte nodig hebben buiten de machine, zijn nu eenvoudig binnen in de machine geplaatst.

Het spindelkoelsysteem wordt gebruikt om lage bedrijfstemperaturen van de hoogfrequent spindel te garanderen. Dit verlengt de levensduur van de spindellagering en vergroot tevens de nauwkeurigheid door vermindering van spindelgroei door warmte-ontwikkeling in de spindel.

Het Microjet is een hoge druk, maar laag-volume, koelsysteem waarmee verschillende koelmiddelen zoals ethanol, olie, wateremulsie en andere kunnen worden verneveld.