PERS kunststof schuurmiddelen zijn geschikt om werkstukken voorzichtig braamvrij te bewerken en hebben een lange levensduur. Deze zijn o.a. geschikt voor zachte oppervlakten zoals o.a. gegoten metaal. De kunststof vormdelen zijn vermengd met slijpkorrels.

Tijdens het ontbraamproces worden de kunststof schuurmiddelen kleiner maar behouden hun vorm. Afhankelijk van de oppervlakte kwaliteit moeten deze vervangen worden zodra ze een bepaalde grootte bereikt hebben, dit om te voorkomen dat ze vastlopen in openingen of boorgaten.

Er is een breed scala aan kunststof schuurmiddelen in verschillende maten, vormen en slijtprestaties, dit om het gewenste afwerkingsresultaat te krijgen en elk deel te kunnen bereiken zonder vast te lopen.

Diverse vormen:
– Kegels
– Piramides / driehoek
– Parabolid
– Tristar

 

PERS keramische slijpmiddelen voor ontbramen:

Keramische schuurmiddelen zijn de beste keuze voor veel afbraam processen.

Enkele voordelen:

Bestand tegen sterke druk vanwege de hoge dichtheid.

Lange levensduur.

Schuurmiddelen behouden hun vorm, alleen verkleining door slijtage.

Wel is het zo dat afhankelijk van de verwerkingstaak de schurende media moet worden gescheiden van een bepaald formaat. Dit voorkomt dat ze vast komen te zitten in (boor)gaten in de werkstukken.

Er is een breed assortiment aan keramische schuurmiddelen, zoals:

Driehoek
Tristar
Ellips

Cilinder

Kogel

Conus

 

PERS Porselein en Edelstaal (RVS)

Porselein en RVS chips / balletjes etc. wordt gebruikt voor polijsten.

 

Porselein: cilinder en kogels

Edelstaal kogels en satellites (speciale vormen)

 

Als voorbeeld hier een machinevoet  die normaal gesproken gemaakt is uit een gebogen roestvrijstalen plaat waar het rubber in de voet eronder is gevulkaniseerd. Deze machinevoeten zijn gepolijst in roestvrij-stalen kogels.

 

COMPOUNDS

Zuurbestendigheid, geringe schuimvorming en beits-bewerking zijn belangrijke factoren bij sommige afbraam en oppervlaktebehandelingen. We bieden een verscheidenheid aan speciale verbindingen met de vereiste aanvullende eigenschappen.

 

 POETSMIDDELEN EN POEDERVERBINDINGEN

Ook voor veel materialen speelt de juiste oppervlakteafwerking een belangrijke rol.

Om dit te bereiken bieden we verschillende polijst-processen aan:

 

POEDER POLIJSTEN

Wil je harde en ruwe oppervlakken, zoals staal, RVS en messing hoogglans polijsten? Tijdens het poeder-polijsten worden de oppervlakken gedurende enkele uren voorzichtig bewerkt. Het poederconcentraat wordt gekozen op basis van de ruwheid en legering van uw werkstukken.

 

KOGEL POLIJSTEN

Dit snelle en kostenbesparende proces geeft aluminium, messing, roestvrij staal en gegoten zink een aantrekkelijke glans.

Er is een reeks poedersamenstellingen beschikbaar om u te helpen de schuurprestaties te verbeteren. U kunt ze ook gebruiken voor het reinigen en opruwen van schurende media die respectievelijk vettig en te glad zijn.

 

ONTVETTEN

Als u grote hoeveelheden vet moet verwijderen of dit op moeilijk bereikbare plaatsen moet doen, raden we aan om extra ontvettings-poeder toe te voegen.

 

BEITSEN

Poedervormige beits-middelen zijn vaak gemakkelijk te hanteren en uitstekend geschikt voor beitsen, ontbramen en ontroesten.

 

 

 DE VOORDELEN IN EEN OOGOPSLAG

 

  1. Compounds reinigen, ontvetten en beschermen tegen corrosie

 

2. Poederverbindingen geschikt voor het polijsten van werkstukken

 

3. Ontvet-poeder verwijdert hardnekkige vetresten